Hovězí roláda plněná sušenými houbami
Suroviny
- 30 g Slanina vepřová
- 100 g Houby sušené
- 50 g Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 2 ks Cibule
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 4 plátek Hovězí libové
- 0.5 l Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 21 g
- Sodík 793 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 11.2 mg
- Draslík 1003.8 mg
- Vláknina 7974.5 mg
- Vitamín A 7974.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby necháme chvíli namáčet ve vlažné vodě. Poté scedíme a necháme okapat. Naklepané plátky masa z vnější strany osolíme a opepříme.
-
2
V pánvi rozpálíme máslo a krátce na něm orestujeme jednu nadrobno nasekanou cibuli, houby a nakrájenou slaninu. Ochutíme solí a pepřem.
-
3
Vnitřní strany masa potřeme hořčicí a rozdělíme na ně houbovou směs. Stočíme do roládky a upevníme párátky. Na rozpáleném oleji osmažíme rovnoměrně po všech stranách.
-
4
Druhou cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme k masu, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, zakryjeme a dusíme cca 40 minut. Omáčku dle chuti osolíme, opepříme a přidáme kečup. Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.