Vepřová játra dušená na cibulce

Hodnocení 5x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 120 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Kmín celý
  • 30 g Sůl
  • 1000 g Játra vepřová
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1273 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 312.4 mg
  • Draslík 312.8 mg
  • Vláknina 1428 mg
  • Vitamín A 1428 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřová játra zbavíme žilek, opláchneme je a nakrájíme na nudličky nebo plátky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a dorůžova ji osmahneme na polovině tuku. Přidáme játra, za stálého míchání osmahneme, potom přidáme pepř a kmín, zastříkneme trochou vody a za občasného promíchání dusíme pod poklicí doměkka.

  • 3

    Měkká játra vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

  • 4

    Nakonec omáčku procedíme na játra, velmi krátce podusíme, osolíme a krátce povaříme.

Komentáře k receptu