Vepřová játra dušená na cibulce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1273 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 312.4 mg
- Draslík 312.8 mg
- Vláknina 1428 mg
- Vitamín A 1428 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřová játra zbavíme žilek, opláchneme je a nakrájíme na nudličky nebo plátky.
-
2
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a dorůžova ji osmahneme na polovině tuku. Přidáme játra, za stálého míchání osmahneme, potom přidáme pepř a kmín, zastříkneme trochou vody a za občasného promíchání dusíme pod poklicí doměkka.
-
3
Měkká játra vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
-
4
Nakonec omáčku procedíme na játra, velmi krátce podusíme, osolíme a krátce povaříme.