Kančí guláš s kapiemi
Suroviny
- 1000 g Kančí maso
- 800 g Cibule
- 40 g Česnek
- 150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 300 g Kapie
- 60 g Sádlo škvařené
- 150 g Máslo čerstvé
- 20 g Paprika mletá sladká
- 4 g Kmín drcený
- 8 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 30 g Jíška hotová tmavá
- 3 g Jalovec
- 3 g Majoránka
- 600 g Brambory vařené
- 1200 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Masox
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 725 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1333 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 39.7 mg
- Draslík 827.9 mg
- Vláknina 12526.3 mg
- Vitamín A 12526.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí maso odblaníme a necháme vcelku. Cibuli oloupeme, polovinu nakrájíme nahrubo, polovinu nadrobno, česnek prolisujeme, nakládaná rajčata scedíme, čerstvé kapie zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší kusy.
-
2
V pekáčku roztavíme sádlo, přiložíme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, obložíme hrubou cibulí, česnekem, rajčaty, kapiemi, podlijeme trochou vody, přidáme kostku masoxu a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme za občasného podlévání vodou asi hodinu. Pekáček vyndáme, maso nakrájíme na kostky, zelenina v pekáčku by již měla být tak měkká, že ji lehce rozmačkáme šťouchadlem.
-
3
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme drobnou cibuli, osmahneme dorůžova, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, maso se zeleninou přidáme do hrnce na cibulový základ, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Guláš zahustíme tmavou jíškou, podle potřeby dochutíme solí, pepřem, ovoníme majoránkou, přidáme drcený jalovec a dodusíme.
-
4
Hotový guláš podáváme s vařeným bramborem.