Kančí guláš s kapiemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Kančí maso
  • 800 g Cibule
  • 40 g Česnek
  • 150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 300 g Kapie
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 4 g Kmín drcený
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 30 g Jíška hotová tmavá
  • 3 g Jalovec
  • 3 g Majoránka
  • 600 g Brambory vařené
  • 1200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Masox
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 725 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1333 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 39.7 mg
  • Draslík 827.9 mg
  • Vláknina 12526.3 mg
  • Vitamín A 12526.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí maso odblaníme a necháme vcelku. Cibuli oloupeme, polovinu nakrájíme nahrubo, polovinu nadrobno, česnek prolisujeme, nakládaná rajčata scedíme, čerstvé kapie zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší kusy.

  • 2

    V pekáčku roztavíme sádlo, přiložíme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, obložíme hrubou cibulí, česnekem, rajčaty, kapiemi, podlijeme trochou vody, přidáme kostku masoxu a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme za občasného podlévání vodou asi hodinu. Pekáček vyndáme, maso nakrájíme na kostky, zelenina v pekáčku by již měla být tak měkká, že ji lehce rozmačkáme šťouchadlem.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme drobnou cibuli, osmahneme dorůžova, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, maso se zeleninou přidáme do hrnce na cibulový základ, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Guláš zahustíme tmavou jíškou, podle potřeby dochutíme solí, pepřem, ovoníme majoránkou, přidáme drcený jalovec a dodusíme.

  • 4

    Hotový guláš podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu