Kaviárové palačinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Kaviár
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • 4 polévková lžíce Minerální voda perlivá
  • 0.04 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1.12 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 150.6 mg
  • Draslík 89.5 mg
  • Vláknina 3988 mg
  • Vitamín A 3988 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 163.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme kopr, drobné lístky odložíme na ozdobu. Chemicky neošetřený citron nakrájíme na plátky, které rozkrájíme na trojúhelníčky.

  • 2

    Do mísy dáme mouku, vejce, špetku soli, 2 lžičky cukru, mléko, 1 lžíci rozpuštěného másla a minerální vodu. Vše dohladka tyčovým mixérem rozmixujeme.

  • 3

    Na pánvi si rozehřejeme máslo s olejem (musí mít správnou teplotu, ale nesmí se z něj kouřit), a malou naběračkou vlijeme těsto na pánev. Pohybem pánve necháme těsto roztéct, těsto by mělo být co nejtenčí. Smažíme z obou stran dozlatova.

  • 4

    Teplé palačinky složíme do trojúhelníčků, ozdobně je položíme na talíř, střídavě ozdobíme červeným a černým kaviárem, snítkou kopru a do středu položíme nakrájené plátky citronů.

  • 5

    Palačinky servírujeme teplé.

Komentáře k receptu