Vepřový bok na jehle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 829 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 82 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 341.7 mg
- Vláknina 2589.8 mg
- Vitamín A 2589.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý a osušený vepřový bůček nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Špekáčky a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
-
2
Na jehly střídavě napichujeme plátky bůčku, špekáčky a cibuli. Špízy potřeme olejem a grilujeme.
-
3
Po upečení špízy osolíme a opepříme.
-
4
Podáváme s čerstvým chlebem a hořčicí.