Mořská ryba s omáčkou z vína

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 0.2 l Víno červené
  • 1 kg Filé z aljašské tresky
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 89.6 mg
  • Draslík 80 mg
  • Vláknina 818.6 mg
  • Vitamín A 818.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresku nakrájíme na menší kousky a osolíme.

  • 2

    Cibuli oloupeme, rozkrájíme na kousky, osmahneme na másle a vyjmeme. Do másla přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vínem. Dobře rozšleháme.

  • 3

    Do omáčky vložíme osolené kousky ryby a vaříme asi 15 minut. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme ji trochou vody.

  • 4

    Podáváme s toasty.

Komentáře k receptu