Řezy ze svíčkové chateaubriand
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1074 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 25 g
- Sodík 97571 mg
- Bílkoviny 138 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 277.4 mg
- Draslík 2322.9 mg
- Vláknina 10300 mg
- Vitamín A 10300 mg
- Vitamín B6 3.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Svíčkovou odblaníme a nakrájíme řezy zhruba 4 cm vysoké. Lehce řezy naklepeme sevřenou dlaní, shrneme zpět do původního tvaru, osolíme a opepříme.
-
2
Bifteky opečeme po obou stranách zhruba 7 minut na velmi rozehřátém sádle. Takto opečené řezy přendáme na horký talíř položený na kastrolku s horkou vodou.
-
3
Sádlo z pánve odlijeme, přidáme máslo a uvolníme od stěn šťávu, zalijeme trochou vývaru a krátce povaříme.
-
4
Při servírování řezy obložíme syrovou zeleninou : ředkvičky, plátky čerstvé okurky, plátky rajčat, v zimě kapie, znojemské okurky, cibulky nebo houby nakládané v octě.
-
5
Jako přílohu podáváme opečené bramborové hranolky nebo lupínky nebo smaženou bramborovou slámu a 2 - 3 druhy salátů.