Vafle s pomerančovou salsou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 20 g Cukr vanilka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Pomeranče
  • 150 g Cukr třtinový
  • 100 g Med včelí
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 5 cl Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1046 kcal
  • Sacharidy 151 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 39 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 88.8 mg
  • Draslík 517.5 mg
  • Vláknina 8943.1 mg
  • Vitamín A 8943.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 10.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 791.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomerančová salsa: Pomeranče oloupeme, rozdělíme měsíčky od sebe, rozkrojíme je a dáme do misky. Šťávu z pomerančů nevyhazujeme. Do pánve nalijeme tři lžíce oleje, rozehřejeme, přidáme připravené pomeranče bez šťávy, přisypeme cukr a za častého mícháni pečeme přibližně 15 minut. Podle chuti přimícháme med, chilli koření, ocet, přilijeme pomerančovou šťávu a vše dusíme dalších 10 minut. Potom odstavíme a salsu necháme vychladnout.

  • 2

    Těsto: Do misky vylijeme mléko, přidáme vejce, teplé máslo, přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem, vše šleháme do hladké hmoty, kterou necháme 5 minut stranou.

  • 3

    Formu na pečení vaflí mírně potřeme olejem, rozehřejeme, nalijeme na ni dostatečné množství těsta a opékáme doměkka a zlatova. V postupu pečení pokračujeme, dokud máme těsto. Hotové vafle do dalšího použití udržujeme teplé.

  • 4

    Teplé vafle poklademe podle porcí na talíře, polijeme připravenou pomerančovou salsou a podáváme.

Komentáře k receptu