Přílohová rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 2 g Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 415 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 77.1 mg
  • Vláknina 5600 mg
  • Vitamín A 5600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Do vroucí vody vsypeme rýži, kterou potom jednou zamícháme a vaříme na mírném ohni. Rýži během vaření nemícháme a hrnec nepřikrýváme. Rýži vaříme

  • 2

    10 - 15 minut, aby nebyla rozvařená a aby byla pevná na skus.

  • 3

    Když je rýže hotová, zcedíme ji a propláchneme pod studenou vodou, aby se nelepila a necháme okapat.

  • 4

    Takto upravenou rýži podáváme jako teplou přílohu k různým masům s čirými i krémovými omáčkami.

Komentáře k receptu