Přílohová rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 1 g
- Sodík 415 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 77.1 mg
- Vláknina 5600 mg
- Vitamín A 5600 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Do vroucí vody vsypeme rýži, kterou potom jednou zamícháme a vaříme na mírném ohni. Rýži během vaření nemícháme a hrnec nepřikrýváme. Rýži vaříme
-
2
10 - 15 minut, aby nebyla rozvařená a aby byla pevná na skus.
-
3
Když je rýže hotová, zcedíme ji a propláchneme pod studenou vodou, aby se nelepila a necháme okapat.
-
4
Takto upravenou rýži podáváme jako teplou přílohu k různým masům s čirými i krémovými omáčkami.