Vejce s mrkví
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Bujón houbový
- 8 ks Vejce slepičí
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Celer - nať
- 2 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř bílý
- 1.1 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Máslo pomazánkové
- 2 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 194 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 490.7 mg
- Draslík 167.2 mg
- Vláknina 4776.2 mg
- Vitamín A 4776.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme k varu vodu, ponoříme do ní čerstvá vejce a vaříme je 9-10 minut natvrdo. Uvařená vejce zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a rozpůlíme. Poloviny bílků poklademe na mísu. Žloutky vyjmeme, dáme do misky, přidáme k nim 0,5 lžičky citronové šťávy, pomazánkové máslo, sůl, pepř a majonézu. Kopr omyjeme, vodu setřepeme a drobně pokrájíme. Vše vymícháme a vyšleháme na hladký krém, kterým naplníme půlky bílků.
-
2
Oloupané a omyté mrkve nakrájíme na tenké plátky silné asi 3 mm. Houbový bujón přivedeme k varu v 0,4 l vody, vložíme do něj plátky mrkve a při mírné teplotě je vaříme 1,5 minuty. Sítem je vyjmeme, necháme okapat a 2 omyté celerové stonky s listy ponoříme do horkého bujónu na několik sekund, pak je vyjmeme a necháme okapat.
-
3
Plátky mrkve nakrájíme na nudličky o délce 5 cm. Vždy několik nudliček omotáme kouskem celerové natě a položíme je na na naplněné půlky bílků. Vejce poklademe na mísu a servírujeme.