Špenátové lívance

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.75 kg Špenát listový čerstvý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1241 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 93 g
  • Sodík 1235 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 1923 mg
  • Draslík 5026.3 mg
  • Vláknina 36899 mg
  • Vitamín A 36899 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 218.2 mg
  • Vitamín E 19.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 91 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný špenát uvaříme doměkka. Umeleme, přidáme ušlehané žloutky, sůl, pepř, máslo, na drobno cibuli a prášek do pečiva.

  • 2

    Nakonec vmícháme sníh z bílků a mouku. Těsto na lívance musí být řídké.

  • 3

    Pečeme z obou stran v lívanečníku na másle.

  • 4

    Podáváme jako přílohu nebo jako samostatný pokrm.

Komentáře k receptu