Škubánky se zakysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 16 g
- Sodík 268 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 31.3 mg
- Draslík 1084.9 mg
- Vláknina 14900 mg
- Vitamín A 14900 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a na kousky nakrájíme brambory, uvaříme je ve slané vodě doměkka a vodu slijeme do hrnečku.
-
2
Vodu nalijeme zpátky na brambory asi na dva prsty.
-
3
Brambory zasypeme krupicí a uděláme pár šťouchů obráceným koncem vařečky.
-
4
Přikryjeme pokličkou a 10 minut necháme stát na plotně.
-
5
Poté rozšťoucháme brambory šťouchadlem a vymícháme.
-
6
Hmota musí být hladká a tuhá, bez kousků brambor, trochu osolíme.
-
7
Rozpustíme v hrnci kousek másla, namáčíme do něho lžící a nabíráme bramborovou hmotu.
-
8
Vykrajujeme škubánky, které na talíři polijeme zakysanou smetanou.