Cmunda po kaplicku (minutka)
Suroviny
- 100 g Cibule
- 1000 g Vepřový bok uzený
- 1700 g Brambory
- 20 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 1 g Majoránka
- 900 g Zelí kysané
- 2 g Kmín celý
- 120 g Cukr krupice
- 80 g Vejce slepičí
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Česnek
- 33.33 g Tuk
- 200 ml Voda pitná
- 200 ml Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 21 g
- Sodík 2198 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 86 mg
- Draslík 1289.6 mg
- Vláknina 15039.6 mg
- Vitamín A 15039.6 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchnuté brambory na jemno nastrouháme, necháme ustát a scedíme vodu. Do brambor přimícháme prosátou mouku, vejce, mléko, česnek utřený se solí, majoránku a pepř.
-
2
Těsto lijeme na tukem vymazanou, horkou pánev a bramboráky po obou stranách pečeme dozlatova. Nepřipravujeme je předem, ztratily by křehkost.
-
3
Uzený bůček opláchneme, vložíme do vařící vody a uvaříme doměkka. Uvařené maso vyjmeme a zbavíme žeberních kostí. Při podávání maso krájíme přes vlákno (2ks na 1 porci).
-
4
Kysané zelí zalijeme vařící vodou, okmínujeme a dusíme pod poklicí doměkka. K poloměkkému zelí přidáme na drobno nakrájenou cibuli osmahnutou s prosátou moukou na tuku, rozmícháme, osolíme a ochutíme cukrem.
-
5
Porci bramboráku (2ks) potřeme zelím, do středu položíme plátek vařeného bůčku, přeložíme jako omeletu a ihned podáváme.