Palačinky vitaminové
Suroviny
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 300 g Špenát listový čerstvý
- 300 g Jablka
- 200 g Ořechy vlašské
- 300 g Kedlubna
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- 5 dl Mléko plnotučné
- 1 dl Ořechový olej
- 0.04 dl Olej slunečnicový
- 1 dl Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1131 kcal
- Sacharidy 111 g
- Tuky 68 g
- Sodík 311 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 135.2 mg
- Draslík 1317.5 mg
- Vláknina 24509.2 mg
- Vitamín A 24509.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.7 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 781.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto: Mouku prosejeme do misky, přisypeme kypřící prášek, sůl, celé vejce, dvě lžíce oleje, nakonec vlijeme mléko a vše vyšleháme na hladké těsto. Misku s těstem přikryjeme a na 15 minut odložíme těsto odpočinout.
-
2
Náplň: Mladé špenátové listy umyjeme, dáme je do mísy, přidáme oloupanou, na tenké plátky nakrájenou kedlubnu, nakrájená a oloupaná jablka, nasekané ořechy, přilijeme olej, podle chuti osolíme, opepříme, vše pokapeme vymačkanou šťávou z citrónu, přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru, pomerančovou šťávu, zamícháme a odložíme do ledničky.
-
3
Pánev mírně potřeme olejem, rozpálíme, naběračkou nalijeme na pánev těsto, rozlijeme po celé ploše pánve a na středně silném oleji opékáme jednu stranu, potom otočíme a palačinku opečeme z druhé strany. V postupu pečení pokračujeme do spotřebování těsta a palačinky až do jejich podávání udržujeme teplé.
-
4
Hotové palačinky rozdělíme na talíře, na půlku každé palačinky položíme připravenou náplň, přeložíme druhou půlkou a můžeme servírovat.