Jelení guláš na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Jelení maso
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 200 g Cibule
  • 250 g Slanina vepřová
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 3 g Kmín celý
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Citronová kůra
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 4 g Majoránka
  • 360 g Chléb konzumní
  • 1200 ml Voda pitná
  • 1 ks Masox
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 681 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 770 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 179.7 mg
  • Draslík 784.4 mg
  • Vláknina 5254 mg
  • Vitamín A 5254 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z masa odřežeme všechny šlachy a blány, maso nakrájíme na kostky, slaninu bez kůže na drobné kostičky, cibuli nadrobno nasekáme, česnek prolisujeme, citronovou kůru nastrouháme najemno.

  • 2

    V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, zasypeme mletou paprikou, krátce osmahneme, okmínujeme, přidáme maso, podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme.

  • 3

    Jakmile se šťáva vysmahne na tuk, zaprášíme moukou, smícháme s tukem, podlijeme vodou, přihodíme kostku masoxu, ochutíme česnekem, citronovou kůrou, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Hustotu guláše regulujeme vodou, nakonec ovoníme majoránkou.

  • 4

    Vedle v pánvi rozškvaříme slaninu a nalijeme do hrnce. Provaříme a odstavíme.

  • 5

    Podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu