Cejn pečený s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Cejn velký
  • 700 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1726 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 181 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 214.1 mg
  • Vláknina 2172 mg
  • Vitamín A 2172 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 16.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce cejna osolíme. Do zapékací mísy nasypeme nasekanou petrželku, urovnáme na ní porce ryby a navrch položíme omytá, na plátky nakrájená a osolená rajčata. Vše zalijeme olejem.

  • 2

    Pokrm pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

  • 3

    Můžeme podávat s čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu