Cejn pečený s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1726 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 181 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 214.1 mg
- Vláknina 2172 mg
- Vitamín A 2172 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 16.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce cejna osolíme. Do zapékací mísy nasypeme nasekanou petrželku, urovnáme na ní porce ryby a navrch položíme omytá, na plátky nakrájená a osolená rajčata. Vše zalijeme olejem.
-
2
Pokrm pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
-
3
Můžeme podávat s čerstvou zeleninou.