Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 22 g
- Sodík 2311 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 59.6 mg
- Draslík 894.7 mg
- Vláknina 13545.6 mg
- Vitamín A 13545.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzený bůček omyjeme, uvaříme v nesolené vodě doměkka, zcela vykostíme a nakrájíme jej na malé kostičky.
-
2
Brambory uvařené ve slupce oloupeme, vychladlé umeleme, přidáme prosátou hrubou mouku, krupici, vejce a sůl. Vypracujeme tužší těsto, které vyválíme na plát asi 5mm silný. Plát nakrájíme na čtverce (20 čtverců) a do středu navršíme dávku nakrájeného masa. Sbalíme knedlíky a vkládáme je do mírně osolené vařící vody. Vaříme 10-15 minut.
-
3
Uvařené knedlíky vyjmeme a teplé je udržujeme v páře.
-
4
Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na tuku do zlatavé barvy.
-
5
Při podávání rozkrojíme knedlíky na poloviny a přelijeme tukem s osmaženou cibulí.