Lívance z kyselého mléka s horkým ovocem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Jahody zahradní
  • 100 g Maliny
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Cukr krupice
  • 40 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Mléko kysané acidofilo 1%
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 732 kcal
  • Sacharidy 132 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 131.7 mg
  • Draslík 479.8 mg
  • Vláknina 14618 mg
  • Vitamín A 14618 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Teplé ovoce:

  • 2

    Maliny a jahody očistíme, omyjeme, vysypeme do hrnce, přidáme cukr krupici a vanilkový cukr. Na mírném ohni hřejeme do rozpuštění cukru a také do důkladného zahřátí ovoce. Nakonec podle vlastní chutě teplé ovoce dochutíme vymačkanou šťávou z citronu.

  • 4

    Těsto:

  • 5

    Do misky prosejeme mouku, kypřicí prášek, přisypeme cukr, rozklepneme vejce a vařečkou suroviny zamícháme. Poté vylijeme mléko, zahřáté, ale ne horké máslo a vše ještě promícháme.

  • 7

    Pánev potřeme olejem, rozpálíme a lžící překládáme připravené těsto do tvaru lívance a z obou stran pečeme do růžové barvy. Lívance skládáme do nádoby, kterou máme přiklopenou a lívance až do podávání udržujeme v teple.

  • 8

    Upečené lívance pokládáme na mělké talíře, přidáme horké ovoce a ihned podáváme.

Komentáře k receptu