Lívance z kyselého mléka s horkým ovocem
Suroviny
- 100 g Jahody zahradní
- 100 g Maliny
- 30 g Máslo čerstvé
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Cukr krupice
- 40 g Cukr krupice
- 20 g Cukr vanilka
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Citrony
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 l Mléko kysané acidofilo 1%
- 0.04 dl Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 732 kcal
- Sacharidy 132 g
- Tuky 14 g
- Sodík 120 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 131.7 mg
- Draslík 479.8 mg
- Vláknina 14618 mg
- Vitamín A 14618 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Teplé ovoce:
-
2
Maliny a jahody očistíme, omyjeme, vysypeme do hrnce, přidáme cukr krupici a vanilkový cukr. Na mírném ohni hřejeme do rozpuštění cukru a také do důkladného zahřátí ovoce. Nakonec podle vlastní chutě teplé ovoce dochutíme vymačkanou šťávou z citronu.
-
4
Těsto:
-
5
Do misky prosejeme mouku, kypřicí prášek, přisypeme cukr, rozklepneme vejce a vařečkou suroviny zamícháme. Poté vylijeme mléko, zahřáté, ale ne horké máslo a vše ještě promícháme.
-
7
Pánev potřeme olejem, rozpálíme a lžící překládáme připravené těsto do tvaru lívance a z obou stran pečeme do růžové barvy. Lívance skládáme do nádoby, kterou máme přiklopenou a lívance až do podávání udržujeme v teple.
-
8
Upečené lívance pokládáme na mělké talíře, přidáme horké ovoce a ihned podáváme.