Plzeňská vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 722 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 53 g
- Sodík 841 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 1118.2 mg
- Draslík 1117.9 mg
- Vláknina 4218 mg
- Vitamín A 4218 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 10.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme, zchladíme a podélně rozřízneme, žloutky vyndáme, prolisujeme, smícháme s nakrájeným račím masem, rajčaty na drobno a promícháme, okořeníme worcestrem, solí, prolisovaným česnekem a majonézou.
-
2
Směsí naplníme vejce a polijeme zředěnou majonézou smíchanou s rajským protlakem.
-
3
Zdobíme petrželkou.