Srnčí guláš ostrý
Suroviny
- 300 g Cibule
- 360 g Chléb celozrnný žitný
- 4 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 100 g Sádlo škvařené
- 30 g Mouka polohrubá
- 30 g Feferony
- 60 g Paprika mletá sladká
- 30 g Cibule - nať
- 25 g Hořčice Dijonská
- 900 g Srnčí maso
- 1500 ml Voda pitná
- 1 ks Masox
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 23 g
- Sodík 758 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 91.2 mg
- Draslík 959.8 mg
- Vláknina 17086.7 mg
- Vitamín A 17086.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí maso odblaníme a necháme vcelku. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, feferonky rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusky nakrájíme na nudličky, cibulovou nať posekáme najemno.
-
2
V hrnci roztavíme sádlo, přiložíme srnčí maso vcelku a ze všech stran osmažíme. Přisypeme cibuli, mletou papriku, zpěníme, osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci ostřejší hořčice, podlijeme troškou vody a dusíme do vysmahnutí. Zaprášíme polohrubou moukou, promícháme, dolijeme vodu, přihodíme kostku masoxu a vaříme aspoň 1/2 hodiny. Maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, vrátíme do hrnce, přidáme česnek, feferonky a dodusíme.
-
3
Guláš rozdělíme na talíře, posypeme posekanou cibulovou natí a podáváme s čerstvým chlebem.