Rýžový nákyp s kakaem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 797 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 40 g
- Sodík 162 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 306.3 mg
- Draslík 146.4 mg
- Vláknina 2488.2 mg
- Vitamín A 2488.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 27.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1584.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži uvaříme v osoleném mléce doměkka, potom vmícháme cukr a kakao.
-
2
100g másla utřeme se žloutky a po lžících vmícháme rýžovou kaši. Nakonec zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný ze 4 bílků.
-
3
Směs rozetřeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a vložíme na 30 minut do středně vyhřáté trouby.
-
4
Zbylé bílky ušleháme, vmícháme moučkový cukr a sníh rozetřeme na nákyp. Ještě chvíli dopékáme v mírně vyhřáté troubě.