Rýžový nákyp s kakaem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 160 g Rýže loupaná
  • 100 g Cukr krupice
  • 50 g Kakao instantní - Granko
  • 1000 ml Mléko plnotučné
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 797 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 306.3 mg
  • Draslík 146.4 mg
  • Vláknina 2488.2 mg
  • Vitamín A 2488.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 27.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1584.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži uvaříme v osoleném mléce doměkka, potom vmícháme cukr a kakao.

  • 2

    100g másla utřeme se žloutky a po lžících vmícháme rýžovou kaši. Nakonec zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný ze 4 bílků.

  • 3

    Směs rozetřeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a vložíme na 30 minut do středně vyhřáté trouby.

  • 4

    Zbylé bílky ušleháme, vmícháme moučkový cukr a sníh rozetřeme na nákyp. Ještě chvíli dopékáme v mírně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu