Zaječí karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 g Strouhanka
  • 500 g Zaječí maso
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.25 kg Vepřový bok
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 841 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 588 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 230.1 mg
  • Draslík 676.4 mg
  • Vláknina 1314 mg
  • Vitamín A 1314 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaječí předek s vnitřnostmi bez jater a bůček, umeleme.

  • 2

    Ostatní maso na kostech, osolíme a podusíme, podlité doměkka. Maso z kostí seškrábeme a přidáme k mletému masu. Slaninu, pokrájíme a vyškvaříme, přidáme vejce, necháme zhoustnout a přidáme k masu.

  • 3

    Osolíme, opepříme, přidáme citrónovou kůru, bílek a zahustíme strouhankou. Ze směsi děláme karbanátky které pečeme na oleji.

  • 5

Komentáře k receptu