Srnčí guláš na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 600 g Knedlík kynutý
  • 100 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 5 g Kmín celý
  • 5 g Majoránka
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 2 g Bobkový list
  • 3 g Nové koření celé
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 5 g Pepř černý celý
  • 7 g Paprika mletá pálivá
  • 20 g Podravka
  • 900 g Srnčí maso
  • 30 g Jíška hotová tmavá
  • 50 ml Víno červené
  • 1500 ml Voda pitná
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 759 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 122.5 mg
  • Draslík 750.9 mg
  • Vláknina 7383 mg
  • Vitamín A 7383 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu krájíme na kostičky.

  • 2

    V hrnci rozpustíme polovinu sádla, přisypeme slaninu, trochu ji rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme, nasypeme do hrnce maso, zprudka osmažíme, posypeme polovinou mleté papriky, necháme rozpustit. Přilijeme červené víno, polovinu vody, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, osolíme a dusíme, dokud maso nezačne měknout. Dolijeme zbylou vodu, ochutíme Podravkou, kmínem a zahustíme jíškou. Na vedlejším hořáku v pánvi rozehřejeme zbytek sádla, přisypeme zbylou sladkou mletou papriku, přidáme pálivou mletou papriku, chvíli orestujeme a přilijeme do guláše. Ještě ovoníme majoránkou a dodusíme.

Komentáře k receptu