Srnčí ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Slanina vepřová
  • 1 krajíc Chléb konzumní
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • 1 kg Srnčí plec
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 679 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 872 mg
  • Bílkoviny 98 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 309 mg
  • Draslík 1108.8 mg
  • Vláknina 3019.3 mg
  • Vitamín A 3019.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na menší kousky.

  • 2

    Vyškvaříme slaninu a cibuli, přidáme osolené a opepřené maso,

  • 3

    celer, nadrobno, kousky chlebové kůrky, citrónovou kůru, koření,

  • 4

    ocet a zalijeme do roviny vývarem. Pod pokličkou dusíme doměkka.

  • 5

    Maso vyndáme, omáčku přecedíme, přilijeme smetanu a pokrájené

  • 6

    kapary, krátce povaříme.

Komentáře k receptu