Bramborové mrkvičky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 23 g
- Sodík 177 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 95.4 mg
- Draslík 170.5 mg
- Vláknina 2038.4 mg
- Vitamín A 2038.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny přísady smícháme v míse a propracujeme.
-
2
Z těsta utvoříme váleček, který nakrájíme na malé kousky. Vytvarujeme malé mrkvičky a v místě, kde má být nať, zapíchneme kousek špejle.
-
3
Mrkvičky usmažíme v horkém oleji a necháme je okapat na papírovém ubrousku. Do otvoru po špejli zastrčíme snítku petrželové natě.
-
4
Bramborové mrkvičky používáme k obložení masa.