Bramborové mrkvičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 200 g Tuk
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 95.4 mg
  • Draslík 170.5 mg
  • Vláknina 2038.4 mg
  • Vitamín A 2038.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny přísady smícháme v míse a propracujeme.

  • 2

    Z těsta utvoříme váleček, který nakrájíme na malé kousky. Vytvarujeme malé mrkvičky a v místě, kde má být nať, zapíchneme kousek špejle.

  • 3

    Mrkvičky usmažíme v horkém oleji a necháme je okapat na papírovém ubrousku. Do otvoru po špejli zastrčíme snítku petrželové natě.

  • 4

    Bramborové mrkvičky používáme k obložení masa.

Komentáře k receptu