Bramborová pěna pečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 10 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 116.9 mg
- Draslík 857.1 mg
- Vláknina 10000 mg
- Vitamín A 10000 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a uvaříme je v menším množství osolené vody. Vodu necháme téměř vyvařit.
-
2
Měkké brambory scedíme, přidáme máslo, žloutky, sůl, rozmícháme a přidáme sstrouhaný sýr a tuhý sníh z bílků.
-
3
Směs navršíme do vymaštěné zapékací mísy a vidličkou rýhujeme. V troubě zapečeme asi 20 minut.
-
4
Podáváme jako přílohu k zelenině nebo k pečeni.