Bramborová pěna pečená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 116.9 mg
  • Draslík 857.1 mg
  • Vláknina 10000 mg
  • Vitamín A 10000 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a uvaříme je v menším množství osolené vody. Vodu necháme téměř vyvařit.

  • 2

    Měkké brambory scedíme, přidáme máslo, žloutky, sůl, rozmícháme a přidáme sstrouhaný sýr a tuhý sníh z bílků.

  • 3

    Směs navršíme do vymaštěné zapékací mísy a vidličkou rýhujeme. V troubě zapečeme asi 20 minut.

  • 4

    Podáváme jako přílohu k zelenině nebo k pečeni.

Komentáře k receptu