Karbanátky z fazolí s hrozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 96 g
- Sodík 272 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 204.7 mg
- Draslík 125.2 mg
- Vláknina 1280 mg
- Vitamín A 1280 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole necháme přes noc namočené ve studené vodě a vaříme zhruba 30 minut, až jsou fazole úplně měkké. Uvařené fazole scedíme, necháme okapat a umeleme na masovém strojku.
-
2
K fazolové hmotě přimícháme cukr, vejce, hrozinky a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto, tvarujeme z něj karbanátky a obalujeme ve strouhance. Smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji.
-
3
Karbanátky servírujeme se zakysanou smetanou.