Karbanátky z fazolí s hrozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 230 g Fazole
  • 30 g Cukr krupice
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Hrozinky
  • 80 g Strouhanka
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 700 ml Voda pitná
  • 7.78 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 728 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 96 g
  • Sodík 272 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 204.7 mg
  • Draslík 125.2 mg
  • Vláknina 1280 mg
  • Vitamín A 1280 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole necháme přes noc namočené ve studené vodě a vaříme zhruba 30 minut, až jsou fazole úplně měkké. Uvařené fazole scedíme, necháme okapat a umeleme na masovém strojku.

  • 2

    K fazolové hmotě přimícháme cukr, vejce, hrozinky a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto, tvarujeme z něj karbanátky a obalujeme ve strouhance. Smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji.

  • 3

    Karbanátky servírujeme se zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu