Hovězí játra na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Cibule
  • 600 g Játra hovězí
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 80 g Slanina vepřová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 377 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 408.8 mg
  • Draslík 580.2 mg
  • Vláknina 1611.8 mg
  • Vitamín A 1611.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a opláchnutá játra zbavíme blan a nakrájíme na drobné plátky.

  • 2

    Nakrájíme najemno cibuli a osmahneme na sádle a částečně rozpuštěné slanině (nakrájené na kostičky) dozlatova.

  • 3

    Přidáme játra, krátce opečeme, ochutíme pepřem a kmínem, krátce promícháme a zalijeme vodou. Uvedeme do varu a dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 4

    Hotová játra nesolíme, až nakonec se osolí šťáva.

Komentáře k receptu