Hovězí játra na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 24 g
- Sodík 377 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 408.8 mg
- Draslík 580.2 mg
- Vláknina 1611.8 mg
- Vitamín A 1611.8 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a opláchnutá játra zbavíme blan a nakrájíme na drobné plátky.
-
2
Nakrájíme najemno cibuli a osmahneme na sádle a částečně rozpuštěné slanině (nakrájené na kostičky) dozlatova.
-
3
Přidáme játra, krátce opečeme, ochutíme pepřem a kmínem, krátce promícháme a zalijeme vodou. Uvedeme do varu a dusíme pod pokličkou doměkka.
-
4
Hotová játra nesolíme, až nakonec se osolí šťáva.