Bramborové karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Olej stolní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Soda jedlá
  • 0.5 kg Brambory vařené
  • 1 hrnek Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1496 kcal
  • Sacharidy 126 g
  • Tuky 103 g
  • Sodík 1038 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 56.7 mg
  • Draslík 862.7 mg
  • Vláknina 16760.5 mg
  • Vitamín A 16760.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory - mohou být i včerejší - rozšťoucháme, osolíme, opepříme, přidáme mouku a špetku sody.

  • 2

    Přidáme mléko, dle potřeby vodu, aby vzniklo hustší těsto na karbanátky, které v ruce vytvoříme a obalíme ve strouhance.

  • 3

    Na rozehřátém oleji je osmažíme a podáváme.

Komentáře k receptu