Bramborové karbanátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1496 kcal
- Sacharidy 126 g
- Tuky 103 g
- Sodík 1038 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 56.7 mg
- Draslík 862.7 mg
- Vláknina 16760.5 mg
- Vitamín A 16760.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory - mohou být i včerejší - rozšťoucháme, osolíme, opepříme, přidáme mouku a špetku sody.
-
2
Přidáme mléko, dle potřeby vodu, aby vzniklo hustší těsto na karbanátky, které v ruce vytvoříme a obalíme ve strouhance.
-
3
Na rozehřátém oleji je osmažíme a podáváme.