Lučinová omáčka s těstovinami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Bazalka
  • 1 l Voda pitná
  • 1 hrnek Těstoviny konzumní
  • 2 polévková lžíce Olivy černé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 185 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 61.4 mg
  • Vláknina 1055.8 mg
  • Vitamín A 1055.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umícháme s vodou lučinu tak, aby vznikla hustá omáčka.

  • 2

    Nakrájíme a na olivovém oleji osmahneme oloupanou cibulku, přidáme nakrájené rajče a do změknutí podusíme.

  • 3

    Přidáme omáčku z lučiny, prohřejeme, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a nakonec olivy.

  • 4

    V osolené vodě uvaříme těstoviny a smícháme poté s omáčkou.

Komentáře k receptu