Hovězí guláš s rajčaty a fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Hovězí kližka
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 1.9 mg
  • Draslík 196.6 mg
  • Vláknina 3088.2 mg
  • Vitamín A 3088.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. V kastrole rozehřejeme sádlo a cibuli na něm osmažíme do světležluta.

  • 2

    Maso očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli a zprudka opečeme. Opečené maso zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme ostatní koření, osolíme a podlijeme. Dusíme do měkka. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme.

  • 3

    Ke konci přípravy přidáme šikmo pokrájené fazolky a oloupaná pokrájená rajčata.

Komentáře k receptu