Hovězí guláš se zeleninou
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
- 50 g Kedlubna
- 50 g Mrkev kořen
- 50 g Zelí hlávkové bílé
- 750 g Hovězí kližka
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 10 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 1.9 mg
- Draslík 84.5 mg
- Vláknina 2272.3 mg
- Vitamín A 2272.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. V kastrole rozehřejeme sádlo a cibuli na něm osmažíme do světležluta.
-
2
Maso očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli a zprudka opečeme. Opečené maso zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme ostatní koření, osolíme a podlijeme. Dusíme do měkka. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme.
-
3
Ke konci vaření guláše přidáme pokrájenou zeleninu, dle chutí dosolíme a společně dusíme do úplného změknutí.