Hovězí guláš s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Hrášek
  • 750 g Hovězí kližka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 133 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 1.9 mg
  • Draslík 136.7 mg
  • Vláknina 5158.2 mg
  • Vitamín A 5158.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. V kastrole rozehřejeme sádlo a cibuli na něm osmažíme do světležluta.

  • 2

    Maso očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli a zprudka opečeme. Opečené maso zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme ostatní koření, osolíme a podlijeme. Dusíme do měkka. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme.

  • 3

    Do hotového guláše přidáme 250 g sterilovaného hrášku anebo podušeného čerstvého či zmrazeného hrášku.

Komentáře k receptu