Hovězí guláš s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 10 g
- Sodík 133 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 1.9 mg
- Draslík 136.7 mg
- Vláknina 5158.2 mg
- Vitamín A 5158.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. V kastrole rozehřejeme sádlo a cibuli na něm osmažíme do světležluta.
-
2
Maso očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli a zprudka opečeme. Opečené maso zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme ostatní koření, osolíme a podlijeme. Dusíme do měkka. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme.
-
3
Do hotového guláše přidáme 250 g sterilovaného hrášku anebo podušeného čerstvého či zmrazeného hrášku.