Hrnkový perník
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 792 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 55 g
- Sodík 33 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 130 mg
- Draslík 254.8 mg
- Vláknina 4456 mg
- Vitamín A 4456 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky. Nejprve ušleháme v míse žloutky s částí cukru. Poté přidáme mouku, mléko, olej, kakao, kypřicí prášek, prášek do perníku, zbylý cukr a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, vlijeme těsto a pečeme asi 25minut.
-
3
Hotový perník necháme vychladnout, můžeme posypat moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.