Hrnkový perník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Kypřicí prášek do perníku
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 hrnek Mouka polohrubá
  • 1 hrnek Cukr krupice
  • 1 hrnek Olej stolní
  • 2 hrnek Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 792 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 130 mg
  • Draslík 254.8 mg
  • Vláknina 4456 mg
  • Vitamín A 4456 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky. Nejprve ušleháme v míse žloutky s částí cukru. Poté přidáme mouku, mléko, olej, kakao, kypřicí prášek, prášek do perníku, zbylý cukr a tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, vlijeme těsto a pečeme asi 25minut.

  • 3

    Hotový perník necháme vychladnout, můžeme posypat moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu