Vepřová panenka ve vajíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 22 g
- Sodík 864 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 168.5 mg
- Draslík 377.2 mg
- Vláknina 258 mg
- Vitamín A 258 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou panenku nebo vepřovou kýtu opláchneme, ukrojíme plátek, lehce jej naklepeme, okraje nařízneme, potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme.
-
2
Ve vhodné nádobě rozšleháme vejce a smícháme je s prosátou moukou.
-
3
Plátky masa namočíme do rozšlehaných vajec a vkládáme je do horkého oleje.
-
4
Zpočátku plátky smažíme rychleji, potom zvolna dosmažíme.