Vepřová panenka ve vajíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 240 g Vejce slepičí
  • 1.5 g Pepř černý mletý
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Česnek
  • 1000 g Vepřová kýta
  • 20 g Sůl
  • 50 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 864 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 168.5 mg
  • Draslík 377.2 mg
  • Vláknina 258 mg
  • Vitamín A 258 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou panenku nebo vepřovou kýtu opláchneme, ukrojíme plátek, lehce jej naklepeme, okraje nařízneme, potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme.

  • 2

    Ve vhodné nádobě rozšleháme vejce a smícháme je s prosátou moukou.

  • 3

    Plátky masa namočíme do rozšlehaných vajec a vkládáme je do horkého oleje.

  • 4

    Zpočátku plátky smažíme rychleji, potom zvolna dosmažíme.

Komentáře k receptu