Pečená zelenina v těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1096 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 629.6 mg
- Vláknina 10955 mg
- Vitamín A 10955 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 188.1 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, papriku bez jádřince na malé kostičky, brokolici rozdělíme na menší růžičky.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, necháme ji zesklovatět, odstavíme, brokolici povaříme v osolené vodě asi 3 minuty, scedíme a rozkrájíme na malé kousky.
-
3
Do misky nasypeme osmahnutou cibuli, vychladlou brokolici, přidáme papriku, posekanou bazalku, promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme. V hrnku smícháme mléko s moukou, přidáme vejce, rozkvedláme a tímto těstíčkem zalijeme zeleninu, důkladně promícháme. Pekáček vymažeme Florou, vložíme do něj zeleninu v těstíčku, vložíme do vyhřáté trouby a přibližně půl hodiny pečeme.