Placičky z rybího filé
Suroviny
- 650 g Filé rybí
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 150 ml Mléko polotučné
- 200 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 957 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 74 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 87 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 198.9 mg
- Draslík 53 mg
- Vláknina 1698.8 mg
- Vitamín A 1698.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté filé nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na pánvi na oleji. Po vychladnutí filé jemně umeleme.
-
2
Z másla a 50g hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem a uvaříme bešamel. Podle chuti osolíme a opepříme. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
-
3
Potom do bešamelu vmícháme umleté filé, vejce a žloutek. Umícháme hustší těstíčko a necháme je chvíli v chladničce odpočinout.
-
4
Z těsta tvarujeme placičky, které obalíme v hladké mouce a rozšlehaném bílku. Smažíme je na pánvi na oleji dozlatova.
-
5
Placičky upravíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem.
-
6
Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.