Žemlový nákyp s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 14 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 254.3 mg
- Draslík 207.9 mg
- Vláknina 1552.8 mg
- Vitamín A 1552.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby necháme namáčet asi 30min ve studené vodě.
-
2
Housky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem a necháme rozmočit.
-
3
Cibuli a polovinu česneku nakrájíme na drobné kostičky.
-
4
V pánvi rozpálíme olej, necháme zpěnit cibuli, poté přidáme česnek a krátce orestujeme. Houby scedíme, přidáme do pánve, ochutíme solí, pepřem a na středním ohni asi 15min podusíme, dokud se neodpaří voda.
-
5
Troubu předehřejeme na 180C.
-
6
Dušené houby přimícháme k houskám, přidáme vejce, zbytek prolisovaného česneku, nasekanou petrželku, sůl a pepř podle chuti a promícháme.Těsto vlijeme do pekáče vytřeného olejem a vyloženého pečicím papírem a pečeme dozlatova asi 40minut.
-
7
Nakrájíme a ihned podáváme, např. se zeleninovým salátem.