Žemlový nákyp s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Žemle tuková
  • 2 hrst Houby sušené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 254.3 mg
  • Draslík 207.9 mg
  • Vláknina 1552.8 mg
  • Vitamín A 1552.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby necháme namáčet asi 30min ve studené vodě.

  • 2

    Housky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem a necháme rozmočit.

  • 3

    Cibuli a polovinu česneku nakrájíme na drobné kostičky.

  • 4

    V pánvi rozpálíme olej, necháme zpěnit cibuli, poté přidáme česnek a krátce orestujeme. Houby scedíme, přidáme do pánve, ochutíme solí, pepřem a na středním ohni asi 15min podusíme, dokud se neodpaří voda.

  • 5

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 6

    Dušené houby přimícháme k houskám, přidáme vejce, zbytek prolisovaného česneku, nasekanou petrželku, sůl a pepř podle chuti a promícháme.Těsto vlijeme do pekáče vytřeného olejem a vyloženého pečicím papírem a pečeme dozlatova asi 40minut.

  • 7

    Nakrájíme a ihned podáváme, např. se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu