Okurkový salát s jogurtem a česnekem

Hodnocení 3x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Okurka salátová
  • 60 g Jogurt nízkotučný
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 5 ml Citronová šťáva
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 47 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 803 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 290 mg
  • Vláknina 1970 mg
  • Vitamín A 1970 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátovou okurku omyjeme a nastrouháme nahrubo, kopr posekáme na jemno, česnek prolisujeme.

  • 2

    Do misky nasypeme nastrouhanou okurku, kopr, zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přisypeme česnek, přidáme nízkotučný jogurt a vše důkladně promícháme. Před podáváním necháme chvíli odležet.

Komentáře k receptu