Zelné placky s vepřovými škvarky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 6 g
- Sodík 93 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 348.8 mg
- Vláknina 5787.2 mg
- Vitamín A 5787.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dvě brambory omyjeme, vložíme do menšího hrnce, zalijeme 3 dl vody a uvaříme je doměkka. Vaříme přibližně 20 minut. Pak je scedíme, vychladlé oloupeme, nastrouháme a dáme do mísy. Pomeleme vepřové škvarky s oloupaným česnekem, přidáme je do mísy k bramborám. Kysané zelí vymačkáme ze šťávy, pokrájíme na menší kousky a vložíme do mísy k bramborám. Přidáme sůl, majoránku, kmín, pepř, promícháme. Těsto by nemělo být tuhé. Lžící vykrojíme malé hromádky, které dáme na pomoučený vál. Z každé hromádky těsta utvoříme placičku o síle asi 0.5 mm. Pokládáme je do pánve na rozpálený olej a smažíme dozlatova z každé strany. Podáváme horké.