Těstoviny se zeleninou a sýrem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 906 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 212 g
  • Sodík 852 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 71 mg
  • Draslík 390 mg
  • Vláknina 12594.5 mg
  • Vitamín A 12594.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky a vsypeme do kastrolu. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.

  • 2

    Zbylou vodu slijeme a zeleninu necháme okapat.

  • 3

    Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, slijeme a necháme okapat.

  • 4

    Měkkou zeleninu promícháme s uvařenými těstovinami a směs rozložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Poklademe vločkami másla a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 5

    Pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu