Těstoviny s Lučinou a bylinkami
Suroviny
- 100 g Sýr Lučina - termizovaný
- 200 g Těstoviny čtyřvaječné
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 752 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 37 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 52 mg
- Draslík 65.6 mg
- Vláknina 1040.4 mg
- Vitamín A 1040.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 113 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
-
2
Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Rozložíme do ní uvařené těstoviny a zalijeme smetanou rozmíchanou se sýrem a nasekanými bylinkami.
-
3
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut a ihned podáváme.