Bramborová nastavovaná kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 16 g
- Sodík 519 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 1208 mg
- Vláknina 12838.8 mg
- Vitamín A 12838.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 253.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krupky dobře promyjeme, dáme je do rendlíku, zalijeme 6-7 dl vody s 1 lžičkou soli a uvaříme je doměkka.
-
2
Oloupeme a omyjeme brambory, rozkrájíme je na kostky, zalijeme vodou (1.5 litru), přidáme 1.5 lžičky soli, 0.5 lžičky drceného kmínu a vaříme doměkka 20 minut.
-
3
Česnek oloupeme a prolisujeme. Omyjeme jarní cibuli, pokrájíme na tenká kolečka a v pánvi na rozpuštěném másle ji zpěníme.
-
4
Uvařené krupky scedíme z přebytečné vody a brambory též. Brambory rozšleháme na kaši s 1.5 dl mléka, česnekem a máslem (1 lžíce). Přimícháme krupky a znovu kaši vyšleháme s 0.5 dl smetany a podle potřeby ji dosolíme.
-
5
Kaši dáme na talíře, ozdobíme jarní cibulkou a podáváme.