Okoun grilovaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Křen
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 1200 g Okouník mořský
  • 40 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 1687 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 126 mg
  • Draslík 933.3 mg
  • Vláknina 1757.5 mg
  • Vitamín A 1757.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.2 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu vykucháme, odstraníme šupiny, omyjeme a necháme oschnout. Povrch ryby potřeme citronovou šťávou, osolíme i zevnitř, lehce opepříme a vložíme do alobalové grilovací misky. Položíme na středně rozpálený gril a pečeme z každé strany přibližně 7 až 8 minut. Rybu otočíme pokud možno pouze jednou, aby se nerozpadla.

  • 2

    Křen očistíme, nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Rybu servírujeme vcelku na oválném talíři a doplníme okyseleným křenem.

Komentáře k receptu