Okoun grilovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 5 g
- Sodík 1687 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 126 mg
- Draslík 933.3 mg
- Vláknina 1757.5 mg
- Vitamín A 1757.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.2 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu vykucháme, odstraníme šupiny, omyjeme a necháme oschnout. Povrch ryby potřeme citronovou šťávou, osolíme i zevnitř, lehce opepříme a vložíme do alobalové grilovací misky. Položíme na středně rozpálený gril a pečeme z každé strany přibližně 7 až 8 minut. Rybu otočíme pokud možno pouze jednou, aby se nerozpadla.
-
2
Křen očistíme, nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou.
-
3
Rybu servírujeme vcelku na oválném talíři a doplníme okyseleným křenem.