Bramborovo - krupicové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 16 g
- Sodík 588 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 141.5 mg
- Draslík 555.2 mg
- Vláknina 6370 mg
- Vitamín A 6370 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 71.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem brambory omyjeme, dáme do 1 litru vody a uvaříme je doměkka. Vaříme přibližně 20-25 minut.
-
2
Druhý den je nastrouháme a v míse smícháme s 8 lžícemi dětské krupice a 5 lžícemi hrubé mouky. Promícháme, přidáme 2 vejce, sůl, 5 lžic teplého mléka a 3 lžíce rozpuštěného vychladlého másla.
-
3
Směs dobře promícháme, dáme na pomoučený vál a rukama důkladně vypracujeme bramborové těsto.
-
4
Těsto rozdělíme na 3 části, z každé vytvoříme dlouhou šišku o průměru přibližně 7 cm.
-
5
V hrnci přivedeme k varu asi 4 litry vody, knedlíky do nich opatrně ponoříme a vaříme pomalu přibližně 20-25 minut. Vařečkou je hned na začátku vaření nadzvedneme, aby se nepřichytily ke dnu.
-
6
Po 20 minutách jeden knedlík rozkrojíme, abychom zjistili, jestli je už uvařený.
-
7
Z horké vody knedlíky vyjmeme širokou naběračkou, horké krájíme režnou nití na plátky a podáváme.