Králík se žampióny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1751 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 89 g
- Sodík 428 mg
- Bílkoviny 210 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 618 mg
- Draslík 4273.6 mg
- Vláknina 8736 mg
- Vitamín A 8736 mg
- Vitamín B6 5.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 61.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle, přidáme polovinu nakrájené petrželové natě a na tomto základě opečeme menší kousky osoleného králíka.
-
2
Trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka. Uděláme světlou jíšku, zalijeme jí vývarem a vmícháme k masu.
-
3
Na lžíci másla podusíme žampióny na tenké plátky.
-
4
Hotový pokrm poklademe žampióny. Podáváme s rýží nebo těstovinami.