Hovězí maso dušené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 800 g Hovězí plec
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Slanina vepřová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 236 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 399.2 mg
  • Vláknina 460.6 mg
  • Vitamín A 460.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, osolíme opepříme.

  • 2

    Slaninu vyškvaříme v kastrole, přidáme máslo, pokrájenou cibuli a zlehka osmahneme. Poté přidáme maso a po všech stranách opečeme. Jakmile je opečeme, mírně je podlijeme a přikryté dusíme do měkka.

  • 3

    Šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla a krátce povaříme.

Komentáře k receptu