Karbanátky se sýrem a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1170 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 83 g
- Sodík 1371 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 191.7 mg
- Draslík 256.8 mg
- Vláknina 5468 mg
- Vitamín A 5468 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve nadrobno nakrájíme sýr a slaninu. V míse smícháme mleté maso se strouhankou, vejcem, solí, pepřem a majoránkou. Když je směs téměř spojená, přidáme nakrájený sýr a slaninu.
-
2
Ze směsi tvoříme malé karbanátky, které klademe stranou na talíř.
-
3
V pánvi rozpálíme olej, na kterém na mírném ohni opečeme karbanátky, zhruba 2 - 2.5 minuty z každé strany.
-
4
Hotové karbanátky necháme oschnout na ubrousku a můžeme servírovat.