Karbanátky se sýrem a slaninou

Hodnocení 1x 2x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Anglická slanina
  • 350 g Maso mleté - mix
  • 200 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 0.4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1170 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 1371 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 191.7 mg
  • Draslík 256.8 mg
  • Vláknina 5468 mg
  • Vitamín A 5468 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve nadrobno nakrájíme sýr a slaninu. V míse smícháme mleté maso se strouhankou, vejcem, solí, pepřem a majoránkou. Když je směs téměř spojená, přidáme nakrájený sýr a slaninu.

  • 2

    Ze směsi tvoříme malé karbanátky, které klademe stranou na talíř.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, na kterém na mírném ohni opečeme karbanátky, zhruba 2 - 2.5 minuty z každé strany.

  • 4

    Hotové karbanátky necháme oschnout na ubrousku a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu