Fazolový salát s kořenovou zeleninou
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Mrkev kořen
- 300 g Fazole bílé
- 1600 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 62 g
- Sodík 231 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 119.6 mg
- Vláknina 3428.8 mg
- Vitamín A 3428.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem namočené fazole uvaříme v 1500ml osolené vody doměkka, slijeme a necháme vychladnout.
-
2
Očištěný celer spolu s očištěnou mrkví nastrouháme a vsypeme do mísy. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekané bylinky a uvařené fazole. Přilijeme olivový olej a vše promícháme.
-
3
Ze 100ml vody, octa, cukru, soli a pepře umícháme zálivku. Nalijeme ji na salát, promícháme a necháme v chladničce proležet.