Křupavé pečené brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 12 g
- Sodík 95 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 11.6 mg
- Draslík 1378.5 mg
- Vláknina 16666.7 mg
- Vitamín A 16666.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme v osolené vodě asi 6 minut.
-
2
Na plechu zahřejeme olej nebo sádlo, vsypeme celé, oloupané brambory. Rozdělíme aby se nedotýkaly.
-
3
Pečeme 20 minut. Obrátíme, polijeme výpekem a pečeme ještě 30-40 minut dozlatova.
-
4
Podáváme jako přílohu k masům.